az élet utazás.

Tervek

2015/06/20. - írta: Erendir

Alakulnak a dolgok szépen. :3

Mint ahogy azt a blogon már írtam, egyáltalán nem is gondoltam volna, hogy idekint ilyen "könnyen" elhelyezkedek és megélek majd, de még ha sejtettem is, azt még inkább nem gondoltam volna, hogy a legjobb barátaim ilyen hamar követnének. :D Amik meg ezután jöttek és jönnek, még inkább megleptek!

Nemrégiben (idekint nagyon gyorsan megy az idő, szóval szerintem már több mint egy hónapja), Endy és a barátnője jöttek ki Londonba. Amikor kijöttek, elkezdtek munkát keresni, és kicsit hosszadalmas keresés után ugyan, de jó melót találtak mindketten, elsőre, aminek nagyon-nagyon szuperul örülök. :3 Egyikőjük egy call centeres, telefonálgatós melót talált, hasonlót, mint amilyet én is végeztem odahaza egy ideig, kétszer is, de neki szerencsére nem kell eladnia, hanem inkább ilyen közvéleménykutatás-kérdőív-elégedettségfelmérés jellegű munkákat kell végeznie, ráadásul németül, az anyanyelvén. :) És eleve nem minimálbérért, ami idekint első melóként ritkaság. OwO
Endy is keresgélt az ő területén, és kicsit hosszabb keresés, és több próbálkozás után, de szintén talált, és rendes programozós melót. :D És eleve nemhogy nem minimálbérrel, hanem egy elég megbecsülendő fizetéssel kezd, pedig az első három hónap lényegében oktatásról fog szólni neki. :3
Arzén pedig már jön is ki 19-én, ami e hét pénteke. :D Nagyon gyorsan zajlanak az események. :3 Ami király még, hogy Endy munkahelye pl kb 5-10 percre van az ikeától, ahová mi szeretnénk jelentkezni dolgozni.
Kicsit terveztünk is már így, mert most, hogy már lassan ez is folyamatban van, előre láthatunk egy kicsit. Annyira legalábbis mindenképpen, hogy eltervezzük, mit szeretnénk végbevinni az elkövetkező fél évben.
Ha Arzén már kint van, elsőnek neki megpróbálunk minél hamarabb munkát szerezni, és lehetőleg ott az Ikeában. Ha ez sikerül, már fél siker, mert egyrészt mindannyiónknak van munkája, ami a fő cél, másrészt pedig akkor ő már fel tudja mérni ott a helyzetet, hogy milyen is ott a meló, mennyit kell dolgozni, hogyan, mennyi a fizetés, stb. stb. Aztán közben én úgy terveztem, hogy kiveszem a szabadságomat a mostani munkahelyen, mondjuk egy két hetet, vagy egyet, ki tudja. Ezt még eldöntjük, mert nekem azért jó lenne valamikor augusztusban minimum hazalátogatni, még amíg tart a nyár legalább, és tudok találkozni azokkal, akik szeptembertől már elfoglaltak. Legfőképpen Tenshi-channal, mert ő már úgy hiányzik hogy megőrülök. :( Tényleg nagyon rossz, ha ennyire hiányzik valaki, aki ennyire szerves része az életünknek, és nem lehet azt mondani hogy "de csak egy barát", főleg nem az én esetemben, akinek a barátok számítanak a legtöbbet. És igen, sajnos mikor odahaza voltam még, akkor sem tudtunk sokat találkozni sajnos, a távolság és az elfoglaltságok miatt, munka, suli, mindkettő együtt, de mégis kicsit másképp érződik a dolog. Nem azért mert 200 kilométer helyett ezerakárhány kilométer van köztünk, hanem azért inkább, mert most sokkal elfoglaltabbá váltam azt hiszem. Jó, ez majd változhat hamarosan, ha heti 5 napos melót találok a mostani heti 6 napos helyett, de nem sokkal. Viszont szép lassan ahogy nézem, mindenki itt köt ki, és örülök, hogy összetartunk, hogy tényleg vagyunk egymásnak annyira fontosak, hogy amellett, hogy mind követjük az álmainkat, azért összetartsunk ilyen szinten is. :)

Szóval ha még nyáron hazajutok az jó lesz, és akkor ha utána arról a szabadságról visszajövök, felvételizek én is az ikeába, és remélem lesz hely. Ha felvesznek, megmondom a mostani melóhelyemen, hogy még egy picit tudok maradni, de felmondok.
Ha tényleg összejön, akkor egy csomót tudunk a közlekedésen is mindnyájan spórolni, meg hát szinte mind egy helyen dolgozunk. :3 Endy még felvette azt is, ami abszolút jó ötlet, hogy később akár egy autót is vehetünk közösen ócsóér, aztán azzal is tudunk járni. Mindannyiónknak van jogsija is, amit simán át lehet ittenire "konvertálni", és egy használt renault clio ilyen 600 font... Ergo 1000-ből már egy egész jó használt autót tudnánk venni ami nem is túl öreg, nem beszélve arról, hogy itt egy autó a bevásárlásnál is elég hasznos, ráadásul miután eltelt 6 hónap hogy Arzén kijött, és addigra már mindenki rendbeszedte magát meg minden megvan, kiveszünk közösen egy kisebb házat. és éldjjéééé... Oké kispálra nem lehet bejegyzést írni. XD Túlságosan elvonja a figyelmemet a hülye szöveg, túl alter ez hogy komolyan írjak. :D

Szóval ezek csak tervek, ilyen támpontok amiket követünk. Az eredeti terv persze tök más volt, de mindig úgy változik, ahogy a körülmények, szóval semmit nem tervezünk el annyira komolyan, hogy ne lehessen rajta bármikor változtatni. Meg különben is mindenkinek megvan a saját élete, nem függünk egymástól, de... közben mégis. XD Fura ez.
De tetszik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://erendir.blog.hu/api/trackback/id/tr497560082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása