az élet utazás.

Múlt No.2 - A kezdet

2013/12/21. - írta: Erendir

Sziasztok,
Remélem senkit nem sokkolt le az elsõ rész, mert most jön a karcolósabb része a történetnek. ; ) Mivel tegnap elmondtam, általánosságban hogy alakult az életem, legyen szó egy kicsit arról, mi zajlott le bennem ezek alatt az évek alatt... Csapjunk is a közepébe. : )

Mint mondtam, a gyermekkoromból nem sok emlék maradt meg bennem, mert nem voltak annyira fontosak, számottevõek a számomra, hogy elraktározzam õket. Az érzelmi életem nem igazán fejlõdött túl, ennek az is volt a bizonyítéka, hogy nem igazán álltam rá a párkeresésre. Egyszerûen mikor 10-12 évesen elkezdtük az edzést, úgy éreztem, semmi másra nincs szükségem. Nem éreztem "jogot" ahhoz, hogy egyrészt bárkit is megkörnyékezzek mert kis bénának éreztem magam, másrészt nem is éreztem szükségét annak, hogy legyen mellettem valaki. A saját erõm akkoriban elég volt a fennmaradásomhoz és a boldogságomhoz (furcsa hogy mára már milyen nehéz egyedül ^^), és inkább arra összpontosítottam hogy minél erõsebb, okosabb, gyorsabb, kitartóbb legyek, emellett mindig odafigyeltem az egészségemre és adtam magamra.
A fejlõdésnek meglett az eredménye, de 18 éves koromra alakult csak ki bennem az igény, hogy valakivel most már meg kéne osztanom mindazt amire szert tettem magamban. Elõször azonban nem a "való életben", hanem egy játékban ismertem meg valakit, aki nagyon különlegessé vált számomra, és sokáig csak vele foglalkoztam. Utána azonban ez alábbhagyott, mivel a valóság közbeszólt.

Most hogy jobban visszagondolok, úgy történt a dolog, hogy megismertem valakit, akitõl elõször semmit nem akartam. Egy osztállyal alattam járt, szerette az animéket és jól is nézett ki, legalább is nekem tetszett. Elõször csak párszor találkoztunk a buszon suliba menet (az út legalább fél óra volt, így mindig volt idõnk beszélgetni), és késõbb jó barátokká váltunk. Vicces, hogy nekem eredetileg egy másik lány tetszett meg, de õ volt az aki közeledett hozzám, és ezért õ vált vonzóbbá a szememben.
Vad és szenvedélyes lány volt, legalábbis õ ezt álltotta, én meg folyton hecceltem, hogy csak a szája nagy, nem kevés hátsó szándékkal persze, bizonyítékra várva, amit aztán egyszer meg is kaptam mikor kettesben voltunk egy overpower csók képében. XD
Mivel ez volt az elsõ csókom, mázlistának éreztem magam és egy kicsit megszeppenve is éreztem magam, persze kívülrõl nagymenõ szívtiprónak mutatkoztam. XD Az életem nagy fordulatot vett, mert hirtelen nagyon sokféle új érzést ismertem meg. Törõdés, vágy, szeretet, féltékenység, aggodalom, stb.
Nagyon idegen volt elõször, de eleinte csak testi kontaktus szintjén voltunk együtt mert egyikõnkben sem tombolt a szerelem, de jó volt ami köztünk volt, egyfajta barátság extrákkal. Késõbb persze minden ilyenbe belejönnek az érzések, a hormonok ugyebár szép lassan a gondolkodást is megváltoztatják. Szerettük egymást : )
Egy évig voltunk együtt, és csúnya véget ért a dolog. Természetesen, mint mindig, én meg voltam gyõzõdve hogy minden rendben lesz és miért ne lennénk együtt hiszen szeretjük egymást. A lány megismerte jobban egyik osztálytársát, és egyre többet beszélgettek. Már ekkor elkezdtem érezni hogy valami nem oké, de nem tettem semmit, hisz "csak barátok". Aztán mikor egyre többet beszélt már nekem is róla, már gondoltam ohgy ennek nem lesz jó vége, és titokban már el is kezdtem feladni, hogy ne fájjon annyira ami elkerülhetetlen.
Tudtam, hogy onnantól kezdve õ lesz az érdekesebb, és én, a megszokott, már unalmas leszek.
Így is történt, megbeszéltük, és én elengedtem.
Itt volt az elsõ törés az életemben, ugyanis két nap múlva felhívott, hogy összejöttek. Tiszteltem, amiért volt benne annyi bátorság hogy elmondja, de nagyon összetörtem.
Szerintem más sem tett volna másképp, egyszerûen nem tudtam elhinni hogy annyit jelentett ez az egy év, hogy még egy hónapot sem volt képes várni azután, hogy szétváltunk, hogy ennyire nem volt képes tisztelni azt ami köztünk volt. Mára már megtanultam, a lányok nem így mûködnek, õk képesek azonnal valaki mást találni, ha más miatt nem is, csak hogy ne legyenek egyedül. Ezt férfiként sosem tudtam megérteni, de elfogadtam.
Természetesen a fiú egy hónap múlva otthagyta õt.
Sokáig tartott, míg összeszedtem magam, de utána összeszedtem magam, és mivel mikor szétmentünk, megbeszéltük hogy barátok maradunk, felkerestem õt és úgy gondoltam, ahhoz, hogy felnõttként gondolkodjak, túl kell lépnem a dacon, a büszkeségemen és a sérelmeimen, és így is tettem. Jól döntöttem, mert visszakaptam egy barátot, ugyanakkor olyan érzés kerített hatalmába ami mostanában is, hogy "megalázkodtam" azzal hogy félredobtam a büszkeségem és ezel sokak szemében nyámnyilának vagy csak simán gyökérnek tûnhetek. Én azonban értékesebbnek tartom mások boldogságát és jólétét az én büszkeségemnél, és bármikor hajlandó lennék eldobni, ha ennek megfelelõ oka van.

Miután összeszedtem magam, megpróbáltam visszatérni a régi önmagamhoz, és ez sikerült is... Ekkor pedig jött a következõ fejezet az életem mangájában, amit legközelebb írok le. : )

Címkék: szerelem múlt
5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://erendir.blog.hu/api/trackback/id/tr25955434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

D.e.k.o. 2013.12.22. 11:00:52

Mikor szerelmekről vagy csak úgy olyan féle (")érzésekről(") olvasok, akkor mindig valamilyen nyugodságot érzek magamban, mert én még kicsinek tartom magam ezekhez és még soha nem történt velem ilyen. De egyben együtt tudok érezni mert Kevin barátom elrontott dolgaiból tanultam. És tudom hogy egy borasztó dolog, hisz én voltam egy hónapig a szphiológus. Ű A lányok hamarabb túl lépnek ezt is láttam. Szintén Kevinnek az exbarátnője már kettő egy kapcsolaton túl van, és most van neki egy másik. Pedigmég a szakítás óta csak két-három hónap telt el.

erendir 2013.12.22. 12:13:25

Igen, ez egy keserédes dolog. Amíg az ember nem tapasztalta meg, nyugodt lehet mert nincs kockázat. Mikor viszont már valaki benne van egy kapcsolatban, megtapasztalja milyen igazán boldognak lenni, viszont ennek az ára az, hogy utána az igazi fájdalmat is megtapasztalja. ^^" Megvan az ára mindennek, és minél jobb és szebb valami, annál nagyobb árat fizet érte az ember... És amúgy igen, ez ilyen általános tapasztalat. O.o Osztálytársam is (fiú) ki volt akadva a múltkor hogy akárhány barátnője volt, ő mindig legalább egy hónapig emózott meg nem is gondolt arra hogy új barátnője legyen de az exeit már napok múlva mosolyogva látta kézenfogva mással. :o Pedig normális lányokról van szó, szóval ez úgy látszik már csak egy ilyen dolog. :o

Liliomlány 2013.12.22. 13:25:37

Úgy látom, több mindenben is hasonlítunk...:) Velem sem foglalkoztak igazán szüleim (nem volt olyan vészes a helyzet, mint nálad, de azt a figyelmet, amire az embernek igazán szüksége van, sosem kaptam meg). Anyámnak máig hiába kezdek el mesélni a mindennapjaimról, a mondat első feléig figyel, aztán utána már baromira nem. Ezzel annyira fel tudott húzni kamaszkoromban (amúgy még most is), hogy eldöntöttem, többet nem szólok hozzá(juk). Persze akkor meg ki voltak akadva. Én sem tudtam semelyik csoportba, klikkbe bekerülni, és én is mindig úgy éreztem, hogy én már rég túl vagyok azokon a dolgokon, amik nekik még fő beszédtéma vagy szórakoztató... Én viszont nem úsztam meg annyival, hogy csak egyedül voltam, engem 8 éven keresztül folyamatosan, minden nap piszkáltak az iskolában... Szóval nem kicsit lettem defektes ezek miatt, de az egyetemen egy kicsit helyreraktak, bár szerintem ez már sosem lesz az igazi. És én is űztem egy küzdősportot kb 5 évig :)

erendir 2013.12.22. 14:17:12

Milyen jó látni, hogy ilyen egyedi emberek vannak idefent. ^^ Ezek szerint tényleg hasonlítunk. : ) Bennem amúgy az évek során ezek a megpróbáltatások átalakultak olyan módon, hogy megtanultam úgy felfogni hogy ettől is csak erősebb meg önállóbb lettem... Persze ettől még ugyanúgy nem kaptam meg azt amit te sem, és ezt már nem lehet bepótolni, csak próbálkozunk, ismerem ezt az érzést... :') De ez van. ^^ És amíg pozitívak vagyunk, minden rendben lesz. ^o^

Haifisch 2013.12.22. 15:52:48

Akkor Bad Luck Shaku itt van... XD Is a girl Can't fuck the move on xD :D Affene, hogy a csaj tulajdonságaimat nem tudom sose kihasználni. Mindig mondják, hogy a lányok hamarabb továbblépnek, meg hogy a nagy mellekkel lehet irányítani a palikat... NO. xD
süti beállítások módosítása