az élet utazás.

Tünde vagyok lol :3

2013/12/19. - írta: Erendir

A napokban rájöttem hogy én valójában tünde vagyok. XD
Az egész úgy kezdõdött, hogy most nagyon bele vagyok buzulva az Eragon-könyvekbe és olvasom mint a gép, és pillanatnyilag úgy vagyok vele, hogy tulajdonképpen jobban szeretem olvasni mint a Gyûrûk Urát.

Most azt a kötetet olvasom ahol Eragon elment Saphirával, a sárkányával a tündékhez, hogy ott tanulja meg hogy hogyan is kell igazi sárkánylovassá válni, mágiát tanul, kardozik, átalakul részben tündévé, stb. stb.
A lényeg az, hogy ahogy olvastam a könyvet, tök sok közöset véltem felfedezni a tündék, azon belül is Oromis, Eragon mesterének gondolkodása és az enyém között.
Az állatokról és a természetrõl adott képük az ami megfogott, az élõvilágról, és a természetrõl magáról, ami nem egy olyan dolog amit kedvünkre kihasználhatunk hanem mindenki ugyanolyan felelõsséggel tartozik iránta.
Például itt a tündék nem fából, vagy kõbõl építették a házaikat, hanem az erdõben mágia segítségével "énekelték le" a házaikat, a fák úgy nõttek hogy házakat alkossanak. : )

Idézek egy kicsit Eragon tanításából, ez akkor történt mikor Eragon úgy döntött, ismét húst akar enni, miután Oromis megtiltotta neki és azt mondta neki, a kiképzés végére úgysem fog húst kívánni:

"Miután elkészült a pecsenye, Eragon a levegõben lóbálta a nyulakat, hogy lehûljenek. A hús aranyosan fénylett, és õrjítõen illatozott.
Mikor kinyitotta a száját az elsõ harapásra, gondolataiba kéretlenül betolakodtak a meditációk. Eszébe jutottak a kirándulásai a madara, mókusok és egerek tudatába. Hogy pezsgett bennük az energia, milyen elszántan küzdöttek a jogért, hogy ennyi veszély közepette is létezhessenek! "És ha ez az élet mindenük..."
Olyan undor fogta el, hogy elhajította a pecsenyét. Ennek a két nyúlnak a megölését ugyanolyan borzasztónak érezte, mintha két embert gyilkolt volna meg. Annyira émelygett, hogy attól félt, mindjárt hányni fog."

Ez nagyon tetszett. Kb egy éve, mikor befejeztem Bear Grylls könyvének olvasását, akkor tudtam meg és jutott el az agyamig hogy minden tápanyagot, fehérjét és vitamint meg lehet szerezni a növényekbõl is, és Bear leírta, hogy ugyan a hús jó, de a zöldségekbõl hozzájutni egészségesebb. Akkor kezdtem el én is több zöldséget enni, változatosabban és rendszeresebben étkezni, kisebb adagokat fogyasztani és minél kevesebb zsiradékot használni a fõzésnél. A fõztjeim finomabbak lettek. :o És nem feküdték meg úgy a gyomromat, nem telítettek el annyira és nem termeltem túl sok gyomorsavat ami a refluxom miatt tök jól esett. Átszoktam arra is hogy egy héten kb 1-szer vagy max 2-szer eszek húst, bár ez fõként amiatt történt mert csóró vagyok és a hús drága. XD De mióta van rá lehetõség, azóta is inkább sokszor a zöldségeket meg az egészséges kaját választom. ^^ Persze a húst soha nem utasítom el, mert szeretem attól még, de ha nem "muszáj", nem eszek. Nem mintha kevesebb tyúkot vagy marhát vágnának le attól hogy én kevesebb húst fogyasztok, egyszerûen nincs rá szükségem. : ) Tisztábbnak és egészségesebbnek érzem magam úgy hogy kb 10%-át teszi ki csak az étrendemnek a hús. ^^

A másik ami nagyon szembetûnõ volt, a vallás. Mikor ezt a bekezdést elolvastam, leesett az állam. Mintha csak magamat hallottam volna, de komolyan. Ezt figyeljétek:


"Kilenc nappal késõbb Eragon a tünde elé járult, és így szólt:
-Mester, csak tegnap este eszméltem rá, hogy sem te, sem az elolvasott tündetekercsek százai nem említik a vallásotokat. Miben hisznek a tündék?
Oromis nagyot sóhajtott.
-Abban hiszünk, hogy a világ bizonyos áthághatatlan törvényeknek engedelmeskedik, és kitartó erõfeszítésekkel felfedezhetjük ezeket a törvényeket, hogy a körülmények ismétlõdése esetén következtethessünk eseményekre.
Eragon nagyot nézett. Ez nem az volt, amit õ tudni akart.
-De kit vagy mit imádtok?
-Semmit.
-A semmit imádjátok?
-Nem, Eragon. Egyáltalán nem imádunk semmit.
Ez a gondolat annyira idegenszerû volt, hogy Eragonnak percekig kellett törnie a fejét az értelmén. (...)
-És nem számoltok az istenekkel.
-Mi csak abban hiszünk, aminek létezését bizonyítani tudjuk. Mivel nincs bizonyítékunk az istenek, csodák és egyéb természetfölötti dolgok létezésére, nem bíbelõdük velük. Ha ez megváltozna, ha Helzvog, vagy akármilyen isten kinyilatkoztatná magát nekünk, akkor tudomásul vennénk az új adatot és felülvizsgálnánk az álláspontunkat.
-Rideg egy világ ez, amiben nincs... valami több.
-Épp ellenkezõleg - érvelt Oromis -, ez egy jobb világ. Olyan hely, amelyben felelõsek vagyunk a tetteinkért, ahol azért lehetünk jók egymáshoz, mert így akarjuk, és így helyes, nem pedig az isteni büntetéssel ijesztgetve kényszerítenek a helyes viselkedésre. Eragon, én nem fogom megmondani neked hogy miben higgyél. Sokkal jobb, ha megtanulsz kritikusan gondolkodni, amelynek birtokában önállóan dönthetsz, mint ha másnak az elképzeléseit tukmálják rád. Kérdezted, mi a vallásunk, és én õszintén válaszoltam. Hozz ki belõle, amit akarsz."

Az én álláspontom kb tök ugyanez. :D Van még más terület is, amikben a tündékhez hasonlítok (hasonlítunk egyen-ketten, ha egzakt akarok lenni de psszt), de ez nem publikus. :D (Nem, nem a nemi életük te perverz XD)

Már csak arra várok hogy holnapra nekem is hegyes fülem legyen, kimegyek a természetbe és vissza sem jövök és örökké fogok élni. *-* :D

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://erendir.blog.hu/api/trackback/id/tr935955437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arwyyn 2014.01.03. 15:51:21

Hát ha tényleg hegyes füllel ébredtél akkor áruld el nekem is a titkor, hogy hogyan csináltad, mert engem lenyűgöz a Gyűrűk Ura tünde világa.:)

erendir 2014.01.03. 16:29:30

Sajnos nem jött össze. :D Pedig jó lett volna tündeként kezdeni az új évet, igaz? ^^ Majd ha kitalálom hogy kell, megosztom a titkot. :D
süti beállítások módosítása